Op 9 november 2019 had ik een afspraak om een tuin uit te kiezen op de moestuin vereniging Heiligenbergerweg. Wat een mooie dag was dit! Ik had al jaren het verlangen om een tuin te beginnen maar door de drukte van werk en gezin was het er nog niet van gekomen.

Ik was al een paar keer langs de verenging gelopen of gefietst. Deze dag zou ik voor het eerst het complex op gaan. Het was zo’n leuk moment om voor het eerst door het hek te gaan en de sfeer van de tuinvereniging te ervaren.
Het was al aan het einde van het seizoen, toch was het mooi om alle tuinen te zien liggen. Iedere tuin met zijn eigen sfeer en karakter. Op sommige tuinen stond een schuurtje of een kasje. Het zag er allemaal leuk uit.
Inmiddels een jaar later, en een ervaring rijker is het me opgevallen wat een fantastische sfeer er hangt op deze vereniging. Van jong tot oud heeft hier zijn eigen tuin op ieders eigen manier.
Een biologische tuin, vooral druiven op de tuin, of met veel bloemen….
Iedereen is vriendelijk tegen elkaar en maakt graag een praatje. Je wordt met warmte ontvangen als nieuweling en mensen zijn bereid je tips te geven of te helpen als je iets niet weet.
Het leuke is dat leeftijd of wie je bent hier niet toe doet, we hebben allemaal één ding gemeen aan elkaar, en dat is de voorliefde voor tuinieren.
Inmiddels zit mijn eerste seizoen erop. De ervaring is geweldig! Uiteraard het eten van groente en fruit die jezelf gekweekt hebt, maar toch echt vooral de fijne dagen en avonden die ik in de tuin gewerkt heb. Heerlijk met je handen werken in de warme zomer grond. Het planten van de jonge planten, en het uiteindelijk verwijderen van oude planten die hun werk gedaan hebben…mooie groente leveren.

mirjam tuin 28