Koken met vergeten groenten

Het boekje bevat 55 recepten van weleer met gewassen zoals: Kardoen, haverwortel, aardpeer, boksbaard, rattenruggetjes, schorseneer, pastinaken en aardamandelen.

Mij doen deze namen grotendeels duizelen maar ze worden gebruikt in soepen, salades, hoofdmaaltijden en fruitgerechten. Op zich ziet het boekje er niet erg aantrekkelijk uit het gaat erom dat je nieuwsgierig bent naar de oude gewassen en recepten. Proberen is de moeite waard. Zo at ik in de winter soufflé van pastinaken met griesmeel, hazelnoten, zure appel en nog veel meer ingrediënten.

Het boekje wordt geleverd bij de Historische Groentehof na een rondleiding over de Hof. En die ligt in Noord Limburg bij Beesel, boven Roermond. Behalve het meenemen van het receptenboekje kun je er vergeten groetjes kopen.

Misschien een tip voor de zomervakantie ….